GEANNULEERD | Chazia Mourali en Maarten van Veen – De Amerikaanse Prinses

Zaterdag 16 december 2017 | 20.30 uur | Toneel | € 18,50*

Op 13 april 1927 voer Allene Tew met de Mauretania de haven van New York uit. Ze liet een leven achter zich waarin ze alles had bereikt waarvan ze als plattelandsmeisje had gedroomd: aanzien, fortuin, moederschap. Ze was “New Yorks rijkste en treurigste weduwe”. Maar had ook een toekomst als officiële prinses, als Russische gravin en als peetmoeder van de latere koningin Beatrix. De Amerikaanse prinses is een reconstructie van een fascinerend leven dat de verschillen tussen Amerika en Europa toont. Chazia Mourali en Maarten van Veen brengen een theatraal concert en duiken in het leven van Allene Tew aan de hand van het gelijknamige, succesvolle boek van Annejet van der Zijl, dat eind vorig jaar is verschenen. In maart 2016 ging het 100.000ste exemplaar over de toonbank.

In alle rust reflecteert Allene op haar hele leven, kijkt nog één keer om.

Het grote publiek kent Chazia Mourali van haar talloze radio- en televisieoptredens. Zij werkt op dit moment als onafhankelijke moderator, presentatrice, communicatietrainer en columniste.
Pianist/dirigent Maarten van Veen is artistiek leider van het Hortus Festival, directeur van het Rotterdamse DoelenEnsemble en artistiek directeur van de Murray Dranoff Foundation in Florida.

GEANNULEERD