1 maart 2024 | Laura van Dolron

Laura van Dolron | Heel

Vrijdag 1 maart 2024 | 20.30 uur | Toneel | € 19,00 * prijs inclusief drankje, exclusief € 1,00 servicekosten

Intrigerende levensvragen en liefdevolle antwoorden

In haar voorstellingen verbindt Laura van Dolron op een aangenaam toegankelijke manier haar eigen leven met de wereld om ons heen. Dat doet ze op een dermate ontwapenende en inspirerende wijze dat pers én publiek haar in de armen sluiten. Een avond met Laura is dan ook een ontroerende mix van lezing en performance, met het publiek als vertrouweling én favoriete tegenspeler. Ze stelt zich kwetsbaar op, is oprecht in haar vragen over het leven en weet daarmee het publiek vaak op een bijzondere manier te raken.

In ‘Heel’ spreekt Laura vooral over naastenliefde. Niet alleen de mens heeft baat bij naastenliefde, onze wereld kan dat ook goed gebruiken. Ze illustreert dat door haar scheiding én haar nieuwe liefde te verbinden met de situatie in de wereld. Zo spreekt ze over de situatie in Gaza en Israël, op zoek naar liefdevolle verbinding. Met als centrale vraag: Hoe kunnen we anders omgaan met elkaar? Waarom reageren we direct op bijna elke prikkel? En waarom is onze reactie op veel zaken vaak zo agressief? Intrigerende vragen, waarop Laura het antwoord zoekt. Met verrassende inzichten, gevuld met hoop, troost, humor en zelfspot.

de Volkskrant (⭐️⭐️⭐️⭐️): ”Van Dolron onderzoekt een vorm van liefde die de romantische overstijgt en waar misschien wel meer behoefte aan is dan ooit: naastenliefde. Daarvoor is nodig: engagement, vergevingsgezindheid, (prille) zelfliefde, de moed om te rouwen en niet terug te deinzen als iets complex of intens wordt, en een vastberaden intentie om samen het vuren te staken.”
Theaterkrant: “Op veel fronten is de wereld aan heling toe, met zoete steken maakt Van Dolron haar punt in een voorstelling over rouw en naastenliefde.”
NRC: “Van Dolron is een natuurkracht die de wereld zacht maakt, met haar helende, nuchtere woorden en haar positieve blik op de wereld.”