13 december 2024 | Panama Pictures

Panama Pictures | Tipping Point

Vrijdag 13 december 2024 | 20.30 uur | Circustheater | € 20,00 * prijs inclusief drankje, exclusief € 1,00 ticketingkosten


Bij entree van de theaterzaal wordt je direct verrast door het indrukwekkende decor: een metershoge, draaibare, ijzeren constructie. Het lijkt een deel van een scheepswrak, compleet met gebroken mast, aangespoeld in vervlogen tijden. Zes performers proberen zich op het object staande te houden, op zoek naar evenwicht, van het object en van hun onderlinge verhoudingen. Dat blijkt lastig, zeker wanneer het gevaarte onder hun voeten oncontroleerbaar begint te draaien en te tollen. Al snel ontdekken de spelers dat hun individuele gedrag en vrijheden met elkaar botsen. Alleen door zich over te geven aan de wetten van de zwaartekracht én elkaar, kunnen ze het object bespelen en overeind blijven. Zullen ze door intensief samen te werken de gewenste balans weten te vinden? 

De pers over ‘Tipping point’:
Theatertijdschrift Scènes
: “Met een combinatie van acrobatiek en ingenieuze bewegingspatronen zoeken de spelers naar een evenwicht. En dat levert fraaie beelden op, die prettig lang in je hoofd nazinderen. (…) Als toeschouwer worden we getrakteerd op een rijke schakering aan oogstrelende beelden en acrobatische toeren. (…) Eén van de subtiele geheimen is het vaak weldadig trage tempo, dat van de juiste sfeer wordt voorzien door de minimalistische muziek van Strijbos & Van Rijswijk. (…) Een voorstelling die tot het eind blijft boeien.” 
Theaterkrant: ”Een enerverende voorstelling waarin zes dansers de zwaartekracht trotseren en uitdagen. Het bewegende decor is fantastisch en allesbepalend.”
Brabants Dagblad: “Panama Pictures roept een wereld op waar beweging en muziek geen woorden nodig hebben. Dat creëert een spannende zoektocht, die je als kijker en luisteraar op het puntje van je stoel houdt.”