15 december 2023 | De grote haay | De verrukkelijke kinderbakshow (6 t/m 10 jaar)

De grote haay | De verrukkelijke kinderbakshow 6 t/m 10 jaar

Vrijdag 15 december 2023 | 19.00-19.55 uur | Jeugd | € 15,00 * exclusief € 1,00 servicekosten

🎂 MET O.A. ‘HEEL HOLLAND BAKT’-WINNAAR RUTGER VAN DEN BROEK 🎂


Bakken is nog nooit zo hip geweest als nu. Taarten, cakes en koekjes worden steeds meer thuis gebakken en nu dus ook live in het theater!

De Verrukkelijke Kinderbakshow is een interactieve, vrolijke en educatieve show waarbij alle zintuigen geprikkeld worden door te ruiken, te proeven, te luisteren, te kijken en te voelen!

Thuisbakker Rutger van den Broek en theatermaker Mark Haayema vertellen je alles over bakken: van graankorrel tot witte bloem en van melk tot een vette botercrème. Oma Bakker komt ook langs, zij onthult haar geheime grootmoedersrecepten voor de lekkerste cake. Op het podium steekt iemand een stekker in het stopcontact en het lampje van de bakoven springt aan. Voorverwarmen maar! De Verrukkelijke Kinderbakshow kan beginnen.

In broeken gemaakt van theedoeken verschijnen thuisbakker Rutger (hij won het eerste seizoen van Heel Holland Bakt) en poppenspeler Mark op het podium. Samen maken ze bakboeken en nu staan ze dus in het theater. Het water loopt je meteen in de mond als ze allerlei koekjes opnoemen: de Weespermop, Arnhemse meisjes… Maar een typisch koekje uit Oostzaan is er nog niet. Die gaan ze met hulp van het publiek, maken. Eerst vertellen ze wat de basisbestanddelen van deeg zijn. Rutger laat zien hoe je boter maakt, hoe je het beste een ei splitst én legt uit wat eigenlijk het verschil tussen meel en bloem is.

“Mark voegt met zijn handpoppen Kees de Koekenbakker en twee roze flamingozusjes met makkelijke meezingliedjes en slimme woordgrapjes een luchtige toon toe aan het recept. En ook door de challenges die kinderen en hun (groot)ouders uit het publiek op het podium doen, is deze show er één om letterlijk je vingers bij af te likken. Misbaksels zijn er niet en ondanks alle wistjedatjes ligt deze voorstelling zéker niet zwaar op de maag.”
Bron: Kidsweek, 10 november 2021