2 februari 2024 | Rosa da Silva

Rosa da Silva | A Vida Rosa

Vrijdag 2 februari 2024 | 20.30 uur | Cabaret | € 19,00 * prijs inclusief drankje, exclusief € 1,00 servicekosten

‘Straks ga ik genieten’. Maar wanneer is straks? En hoe weet je of je aan het genieten bent? Na een tijd op een roze wolk te hebben geleefd is Rosa weer geland. Sinds de geboorte van haar dochter vraagt ze zich af of ze tot nu toe wel haar eigen weg heeft bewandeld. Maar dan moet ze wel eerst even weten wie ze is. Is ze zichzelf, óf hoe andere mensen haar het liefste zien?

‘Straks ga ik genieten’. Maar wanneer is straks? En hoe weet je of je aan het genieten bent? Na een tijd op een roze wolk te hebben geleefd is Rosa weer geland. Sinds de geboorte van haar dochter vraagt ze zich af of ze tot nu toe wel haar eigen weg heeft bewandeld. In A vida rosa maakt ze je deelgenoot van deze zoektocht. Is het allemaal wel zo rooskleurig geworden als ze verwachtte? Natuurlijk passeren alle (goedbedoelde) adviezen van (niet) inspirerende mensen om haar heen de revue en als het meezit wordt er een nieuwe Rosa geboren. 

Verwacht een persoonlijke en muzikale voorstelling, met een mix van mooie luisterliedjes, geschreven door tekstschrijver Tim Teunissen en componist Sergio Escoda. Muziek waarin haar liefde voor Americana en haar amor voor Bossanova duidelijk naar voren zal komen! Je ziet Rosa op haar meest kwetsbaar, maar ook op haar meest strijdlustig. Gewapend met ‘die stem!’, de beste stem in de kleinkunst. 

Over Rosa da Silva 
A vida rosa is Rosa’s tweede solovoorstelling. De afgelopen twee theaterseizoenen beleefde ze haar debuut met de veelgeprezen voorstelling ‘Daar moet je heen’. In 2019 won ze de jury- en publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. In 2021 ontving ze een nominatie voor de Annie M.G. Schmidtprijs voor het lied ‘Als het zover is’. Een nieuwkomer was Rosa niet in het Nederlandse theater. Met hoofdrollen in het theaterstuk ANNE en de musical De Tweeling bewees ze al in het theater thuis te horen. 

Over Sergio Escoda 
Sergio Escoda (1990) is actief als componist, multi-instrumentalist, arrangeur en producer.  Hij speelde in welbekende bands als Di-Rect, EUT & REINDIER. Zowel nationaal als internationaal. Als componist schrijft hij voor reclame, theater en cabaret en componeerde o.a. ‘BullyBully’ (MAAS Theater) en i.s.m. Tim Teunissen en Dook van Dijck de jeugdmusical ‘Lady Charly’ (MAAS Theater en Walhalla). 

Over Tim Teunissen 
Tim Teunissen (1992) is tekstschrijver, cabaretier en acteur. Hij won de Persoonlijkheidsprijs op Cameretten Festival en tourde met zijn solo ‘SANDRA’ door het land. Als songwriter schreef hij o.a. voor MEROL en recentelijk schreef hij samen met Sergio Escoda hun eerste jeugdmusical ‘Lady Charly’ bij MAAS Theater & Walhalla. Als acteur is hij te zien in verschillende films en series als ‘If Yes, Okay’ en ‘Vliegende Hollanders’.  

De pers over ‘A Vida Rosa’
Het Parool: “Rosa da silva zingt prachtig, maar is ook niet vies van een stevige portie sentiment”
Het Parool: “Ze zingt geweldig”
Theaterkrant (Keuze van de Criticus): “Machtige fado van Rosa da Silva staat als een kasteel:”
Theaterkrant
(Keuze van de Criticus): “Wat een strot, wat een stem.”
Theaterkrant (Keuze van de Criticus): “Da Silva is een heldin in het gedetailleerd schetsen en imiteren van haar personages.”
Theaterkrant (Keuze van de Criticus): “De voorstelling als een huis. Of eerder als een kasteel. Maar dan wel eentje met uitzicht op een weelderig portugees landschap.”
NRC: “Rosa da Silva kan geweldig zingen”
NRC: “Het raakt”
de Volkskrant: “Rosa da Silva beschikt over het vermogen om recht naar de traanbuizen toe te zingen”
de Volkskrant: “Het is moeilijk om je niet te laten raken.”
de Volkskrant: “Een van de allermooiste kleinkunst stemmen”

De pers over eerdere voorstellingen van Rosa
de Volkskrant: “Die stem!”
Theaterkrant: “Ze is de baas van het podium.”
NRC: “Haar typetjes zijn geweldig.”
De Telegraaf: “Een sterke performance.”

Rosa da Silva was te gast bij het radioprogramma Spijkers met Koppen. Luister het fragment hier terug!

regie: Laurens Krispijn de Boer | tekst: Tim Teunissen, Rosa da Silva, Peer Wittenbols | muziek: Sergio Escoda | muzikant: Sophie Anglionin | techniek: Rosan van Hoeve, DSL Geluids- en Lichtverhuur | kostuumontwerp: Calle de Hoog | uitvoering kostuum: Daan Wieman & Bernadette Kijzers