24 mei 2024 | Elke Vierveijzer

Elke Vierveijzer | Drift

Vrijdag 24 mei 2024 | 20.30 uur | Cabaret | € 19,00 * prijs inclusief drankje, exclusief € 1,00 servicekosten


“Elke Vierveijzer zingt geen liederen, ze knalt ze rechtstreeks je hart in. Ze toont zich bovendien één van de beste liedschrijvers van Nederland. Haar teksten gaan vaak over de spanning tussen de praktische en emotionele kant van het leven. Ze is meer dan de klassieke kleinkunstenaar die met een stapel liedjes lang de theaters trekt. Dat zie je ook aan haar performance. Vierveijzer legt overdonderend veel beleving in wat ze zingt en zegt.” Deze lovende woorden ontving Elke Vierveijzer in 2021 van de jury, die haar programma ‘Lucht’  beloonde met de Poelifinario, ’s lands belangrijkste prijs op het gebied van de kleinkunst. Onlangs is ‘Drift’, Elke’s nieuwe voorstelling, in première gegaan. Opnieuw werkt Vierveijzer samen met muzikant Michiel Wetzer, die haar voorstelling ditmaal voorziet van een broeierige muzikale ondertoon van opzwepende en bezwerende electronische muziek. Vierveijzer geeft zich in ‘Drift’ over aan innerlijke woede, waarbij ze op verrassende wijze de bezoeker meesleept in haar wereld. Dat resulteert in een originele voorstelling met een trefzekere balans tussen woede en opluchting, en zwaar en licht, waarbij ze wederom schittert in haar liedjes.

De pers over ‘Drift’:
Trouw: “Genoeg om van te genieten dus, bij dit fraai vormgegeven en strak geënsceneerde theaterconcert. Niet in de laatste plaats omdat Vierveijzer een fijne, warme zangstem heeft, en Wetzer daar een spannend instrumentaal geluid aan toevoegt.”
de Volkskrant: “Elke Vierveijzer wil uit het keurslijf breken en neemt het publiek met humor en sterke zang mee in haar verhaal.”
Theaterkrant: “Vierveijzer levert een doorwrocht kleinkunstprogramma af, waarin elk lied op de juiste plek staat, met een opbouw als een storm.”