5 januari 2024 | HNTjong | Emoji Explosie (8+)

HNTjong | Emoji Explosie 8+

Vrijdag 5 januari 2024 | 19.30 uur | Jeugd | € 12,50 * exclusief € 1,00 servicekosten

🤩 OOGSTRELEND JEUGDTHEATER IN DE KERSTVAKANTIE 🤩

Mo heeft zoveel gedachtes, gevoelens en vragen dat het haar soms bijna te veel wordt. Haar emoties vliegen dan alle kanten op. Alsof ze in een rollercoaster zit en tegelijkertijd wil schreeuwen, huilen en lachen. Om meer grip te krijgen op haar temperament, duikt Mo diep in een gloednieuwe online game-wereld. Hier gaat ze de challenge met obstakels aan, die ze in real life niet durft aan te gaan. Ze ontmoet allerlei medestanders met onverwachte emotionele skills. Lukt het ze om samen de gevaarlijke missies te overleven?

De wereld van Mo in ‘Emoji Explosie’ is geïnspireerd op die van videogames als ‘Celeste’ en de Pixar film ‘Inside Out’. Je kunt er eindeloos verdwalen, falen en opnieuw beginnen. Een uitgelezen plek om alles uit te proberen wat in het echte leven te ingewikkeld is. Want hoe ga je om met gevoelens in een tijd waarin de emoji’s je om de oren vliegen?

Over de makers
Regisseur Eva Line de Boer is al meermalen onderscheiden voor haar werk. Net als haar veelgeprezen project ‘Oma is een Avatar’ speelt ‘Emoji Explosie’ zich af in het spannende gebied tussen de online en de offline wereld. Met deze keer aandacht voor de grote emoties, en gebaseerd op interviews met kinderen. Eva Line: ” ‘Emoji Explosie’ duikt vol in de wereld van gaming en wordt een voorstelling vol bijzondere visuals, waarbij alle soorten emoties voorbijkomen. We zetten in op intiem totaaltheater dat alle kanten van het emotionele spectrum voelbaar maakt.” Eva Line de Boer maakt deze voorstelling bij HNTjong, dat alle jeugdtheater produceert van Het Nationale Theater, het grote landelijke gezelschap uit Den Haag.