8 februari 2025 | Joost Spijkers

Joost Spijkers | Spijkerpaleis

Zaterdag 8 februari 2025 | 20.30 uur | Muziek | € 22,50 * prijs inclusief drankje, exclusief € 1,00 ticketingkosten

De muzikale voorstellingen van Joost – Ashton Brother – Spijkers zijn van een uitzonderlijk hoog niveau. Niet toevallig werd hij in 2018 beloond met ’s lands grootste kleinkunstprijs, de Poelifinario. Z’n volgende programma, ‘Hotel Spijkers’, won nèt niet een Poelifinario, maar het lied ‘Welkom thuis’ werd dat jaar wèl bekroond met de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied van het seizoen. En nu bezingt Joost in ‘Spijkerpaleis’ z’n geliefden, ouders, kinderen, vriend, vijand en ook zichzelf. Joost en z’n band nemen je, in een zinsbegoochelend decor, mee op een zwierige dans langs liefde, leven en de dood. Nu eens teder, soms bitterzoet, dan weer verrassend clownesk. Vele emoties passeren de revue in dit spiegelpaleis, waarin je getrakteerd wordt op een fraaie muzikale melange, variërend van verstilde ballades tot opzwepende Balkanfolk. Het is een cadeau dat je iedereen gunt.

De pers over ‘Spijkerpaleis’:

NRC (4 sterren): “Aanstekelijk portret van een man die hartstochtelijk van het leven houdt. Die levenslust werkt aanstekelijk.”

Theatertijdschrift Scènes (4 sterren): “Poëtisch, grappig en melancholisch muziektheater. (…) Wat een geweldige en vooral originele artiest.”