9 maart 2024 | Antonin Rioche & Nederlands Dans Theater

Antonin Rioche & Nederlands Dans Theater | GLITTER

Zaterdag 9 maart 2024 | 20.30 uur | Dans | € 18,00 * prijs inclusief drankje, exclusief € 1,00 servicekosten

De getalenteerde Antonin Rioche verlegt graag de grenzen tussen kunstvormen als film, dans en theater. Op persoonlijke wijze weet hij de vinger te leggen op de zere plekken van ons moderne leven. Zijn eerste avondvullende voorstelling, Glitter, gaat over liefde, roem en erkenning. Het lonkt naar onze kindertijd waarin alles mogelijk lijkt en dromen nog niet vervaagd zijn. Een melancholische glimp naar verloren momenten stuwt het werk voort. “De echte paradijzen zijn de paradijzen die we verloren hebben” zei Proust. De cast belichaamt, met een zweem van humor, intieme herinneringen aan dromen die allang achter ons liggen. In Glitter lokt het sterrendom en zet dit in schril contract tot de realiteit. In een flirt met tragische burlesk worden we meegenomen naar dat wat we allemaal herkennen: de illusie van grootsheid die iedereen in zich draagt.

VOLKSKRANT – Annette Embrechts

Zo maakte choreograaf en dansfilmaker Antonin Rioche indruk met zijn première van Glitter, waarin vier ervaren performers spannend jongleerden met hun haat-liefdeverhouding tegenover roem, schijnwerpers, bewondering en staande ovaties. Alle vier etaleerden ze dansend, zingend en orerend hoe ze dwangmatig zoeken naar betere versies van zichzelf en daar de schaduwkanten van ervaren.

Het Parool – Jacq Algra

Antonin Rioche volgde met Glitter, waarvoor hij een sterk kwartet koos dat zich al dansend, sprekend en zingend uitte over de zucht naar roem. De in Berlijn wonende singer songwriter Finn Ronsdorf ontpopte zich gaandeweg als echte ster.

NRC- Francine van der Wiel

Het theatrale, soms bewust bombastische Glitter van Antonin Rioche werkt wat dat betreft beter, mede dankzij de prachtige belichting van Loes Schakenbos. Rioche deelt, enigszins tongue-in cheek, fantasieën over grootheid, roem, erkenning, liefde. In Grace Lyell en ex NDT’ers Toon Lobach en Éve-Marie Dalcourt heeft hij heerlijke performers gevonden, hyperexpressief en (vooral Lobach en Dalcourt) lekker geëxalteerd. In de teksten van singer-songwriter Finn Ronsdorf mengen droom en realiteit zich, illusie en schone schijn vormen de hoofdmoot in de solo’s van de drie dansers.