12 februari | Hans Dorrestijn

Hans Dorrestijn

Hans Dorrestijn – ’t Houdt een keer op

Zaterdag 12 februari 2022 | 20.15 uur | Cabaret | € 21,00*
Deze voorstelling is verplaatst in verband met de lockdown. In plaats van 2 voorstellingen om 19.15 uur en 21.15 uur wordt de voorstelling om 20.15 uur gespeeld. Kaarthouders krijgen hier bericht over.

Hans Dorrestijn: “In mijn laatste programma ’t Houdt een keer op wordt het voor de verandering een gezellige mix van kleine en grote rampspoed: de aftakeling, het verlies van vrienden en collega’s, digitale vervreemding, de stijgende temperaturen en het menselijk teveel.

Ik stel in ’t Houdt een keer op de hond en de paus medeverantwoordelijk voor de overbevolking. En de paus wordt natuurlijk ook aangeklaagd vanwege de eikenprocessierups. Ik onthul aan mijn publiek dat het insectenbestand is ingestort, maar dat binnenskamers de vliegenmepper zijn nut blijft bewijzen. Ik gooi de doodgemepte vliegen en muggen uit het raam. Dan hebben de zwaluwen er ook nog wat aan.

Tot zover ’t Houdt een keer op. “

Hans Dorrestijn is sinds 1975 tekstschrijver en cabaretier. In de jaren daarna schreef hij teksten voor onder anderen Herman van Veen, Joost Prinsen, Jenny Arean, Adèle Bloemendaal en voor de cabaretgroep Don Quishocking. Hij schreef radio- en televisieprogramma’s als Wij en de Wereld, de Panorama Woensdagshow, Stratemaker-op-zeeshow en J.J. de Bom. Ook schrijft hij als sinds jaar en dag vele teksten voor het programma Het Klokhuis.

Op de radio maakte Hans Dorrestijn in de jaren negentig de nonsens nieuwsberichten voor de VPRO (D.P.A) Dorrestijn Pers Agentschap. Voor de VARA maakte en presenteerde hij de televisietalkshow Positief Genieten met Dorrestijn. Veel later werd hij één van de cursusleiders in het televisieprogramma Mannen voor Vrouwen (2001) van de RVU.

Foto Bert Andrée

https://www.hansdorrestijn.nl/

Bezoekers van Hans Dorrestijn bestelden ook kaarten voor René van Meurs