12 maart | Martyn Joseph

Martyn Joseph

Martyn Joseph – In concert

Zaterdag 12 maart 2022 | 20.15 uur | Muziek | € 20,00*
* prijs inclusief pauzedrankje, exclusief € 1,00 servicekosten

Martyn Joseph is een folk/singer-songwriter uit Cardiff (Wales). Hij maakt muziek in de stijl van Billy Bragg en Luka Bloom en wordt ook wel de Welsh Springsteen genoemd. In zijn eigen land, maar ook in met name Canada en in de US, heeft hij een enorme live reputatie opgebouwd, juist omdat hij zich helemaal geeft op het podium. Hij wordt door velen omschreven als de beste live muziek ervaring uit hun leven. Dat belooft een mooie avond te worden!

Zijn liedjes komen recht uit het hart. Martyn speelt ze intens, puur en zonder opsmuk. Naast zijn drukke schema van optredens is hij onlangs met zijn partner een liefdadigheidsorganisatie begonnen, die microkredieten verstrekt aan diverse kleinschalige projecten in ontwikkelingslanden. Deze kredieten gaat hij daar ook zelf brengen en overhandigen, zonder tussenkomst van anderen. Hij doet dat werk met heel veel liefde en compassie en vindt er ook hernieuwde inspiratie in.

Op zijn laatste album “Here Come The Young” bezingt hij, dat het tijd wordt voor een nieuw bewind zonder bittere oude mannen en hun vriendjespolitiek. Een indrukwekkend album, net als de rest van het inmiddels geweldige oeuvre van Martyn Joseph. Begin 2020 bracht Martyn tevens een ode uit aan Phil Ochs “Days Of Decision”, met eigen interpretaties van songs van deze legendarische protestzanger.

“Seeing is believing” is een omschrijving die men vaak heeft gebruikt om zijn live shows te omschrijven en dat klopt ook, ze zijn onvergetelijk.

“Always charming, sometimes alarming, Martyn Joseph is an unique songwriter who digs deep and delivers an ultimate, life affirming message. One of the most unusual and compelling performers you are likely to encounter”

“Singer songwriters don’t get better than this” Maverick Magazine

http://www.martynjoseph.net/bio/