Puellae Kwartet in Concert

Puellae Kwartet

Puellae Kwartet in Concert

Zondag 1 november 2020 | 14.30 uur | Klassiek | € 17,50*
 prijs inclusief pauzedrankje, exclusief € 1,00 servicekosten

4 jonge, enthousiaste, getalenteerde musici. Alle vier studeren zij aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Drie violistes en een celliste, die samen garant staan voor een hele mooie muzikale middag. Op zondagmiddag 1 november 2020 komen ze naar Theater de Kunstgreep. Ze zullen (gedeeltes uit) kwartetten van Schulhoff, Dvorak en Beethoven spelen.

De jonge musici leerden elkaar in 2008 kennen tijdens de ‘Muziekdagen Orvelte’. Jaren later kruisten hun wegen weer, toen zij in Groningen gingen studeren. En zo ontstond in 2016 het Puellae Kwartet.

De violistes Annefloor Plantinga (1997), Julia Doornebosch (1998) en Nouschka van Schaik (1996) vormen het kwartet met celliste Loïs van Malenstein (1999). Maar ze mogen dan jong zijn, ze hebben wél veel ervaring. Zo waren alle drie de violistes concertmeester in verschillende orkesten. Bovendien was Loïs aanvoerder van de cellogroep van het Haydn Jeugd Strijkorkest.

Het Puellae Kwartet heeft de afgelopen jaren concerten gegeven op veel verschillende plekken. Zo stonden zij zowel in de Oosterpoort als in de Martini Plaza in Groningen. Ook gaven ze een optreden op het Noorderzon Festival. Op de radio zijn zij te horen geweest op onder andere Radio 4.

Individueel hebben de musici verschillende prijzen gewonnen, onder andere op het Haydn Muziek Festival en het Prinses Christina Concours.

https://puellaekwartet.nl/

Foto Jan Westerhof

Indien u kaarten bestelt voor meer dan 2 personen in 1 bestelling, gaan wij er vanuit dat u naast elkaar kunt zitten. Is dit niet het geval, verzoeken wij u 2 bestellingen te plaatsen.