23 april 2023| Saxofoonquintet Opus5

Saxofoonquintet Opus5

Saxofoonquintet Opus5 – Concert met pianosoliste Violetta Land

Zondag 23 april 2023 | 14.30 uur | Klassiek | € 17,50*
* prijs inclusief pauzedrankje, exclusief € 1,00 servicekosten

Het Saxofoonquintet Opus 5 bestaat uit 5 saxofonisten en is al 20 jaar actief in diverse bezettingen. De 5 leden van Opus 5 hebben een professionele- of semi-professionele opleiding en/of ervaring en bespelen alle gangbare saxofoontypen .

De personele bezetting is :
Lia de Boer : sopraansaxofoon
Dineke Spoelstra : sopraansax en altsaxofoon
Jan Siegers : tenorsaxofoon
Jan Beerman: altsaxofoon.
Ben Douwes: baritonsax.

Alle leden van Opus 5 hebben gemeen dat zij zowel een passie hebben voor de klassieke kant van de saxofoon als voor het meer jazzmatige karakter van dit instrument. Deze kenmerken zijn terug te vinden in het fraaie afwisselende repertoire van Opus 5 dat varieert van klassiek, tango, ragtime, ¨golden oldies¨ en actuele lichte muziek.

Met pianosoliste Violetta Land zal Opus 5 o.a. Het pianosextet in Es van Michael Glinka uitvoeren. Ook zal een deel van een pianoconcert van Mozart worden uitgevoerd.
Het bijzondere van deze uitvoeringen is dat de gebruikelijke strijkerspartijen integraal zijn omgezet voor 5 saxofoons.

Violetta Land is geboren in de Krim, toen nog onderdeel van Ukraine. Al in haar kinderjaren nam zij deel aan competities en concerten zowel als pianiste en componiste. Na haar studie Muziekpedagogie en het behalen van haar Masters Degree ‘Pedagogische methoden in het Muziekonderwijs’ met als specialisatie Piano was ze 10 jaar in dienst van het Ministerie van Onderwijs en Wetenschap van Rusland als docente Piano en Koormuziek en gaf les aan bijzonder getalenteerde kinderen van 5 tot 17 jaar. Met deze leerlingen gaf ze wereldwijd concerten o.a. in het Vaticaan op persoonlijke uitnodiging door de Paus.
In 2005 werd Violetta uitgeroepen tot de beste begeleidster in de Oekraïne zowel voor zang als instrumentale solisten. Via een vriendin uit Zaandam bracht de liefde haar naar Roden waar ze sinds al enige jaren woont en een lespraktijk heeft.

Foto Opus5

https://www.saxofoonquintetopus5.com/