Over Theater de KunstGreep

Stichting Theater de KunstGreep
Op 1 december 2006 is in de gemeente Oostzaan het nieuwe multifunctionele gemeentehuis/centrumcomplex ‘De KunstGreep’ opgeleverd. In ‘De KunstGreep’ bevinden zich onder andere het gemeentehuis, het politiebureau, de Rabobank en een theater.

Theater de KunstGreep is een middelgroot vlakke vloer theater met een capaciteit van 261 vaste zitplaatsen door een uitschuifbare tribune. De stoelen hebben alle een goed zicht op het podium. Onder de 261 zitplaatsen bevinden zich vier rolstoelplaatsen.

In het voorjaar van 2013 is Stichting Theater de KunstGreep opgericht. De stichting heeft de verantwoordelijkheid voor de programmering van professionele theatervoorstellingen op zich genomen. Begin september 2013, na nog geen vier maanden voorbereiden, is een doorstart van Theater de KunstGreep gemaakt.

Programmering 
Stichting Theater de KunstGreep streeft naar een jaarlijks gevarieerd programma voor een breed publiek uit en rondom Oostzaan. Het theater biedt professionele theatervoorstellingen uit vrijwel alle theaterdisciplines. Momenteel bestaat de programmering uit (try-outs van) bekende namen als Peter Pannekoek, Youp van ’t Hek, Sara Kroos, Percossa en Veldhuis & Kemper, maar natuurlijk krijgen ook minder bekende artiesten de kans om zich te presenteren aan het publiek van Oostzaan en Omstreken.

Omdat de stichting zich ten doel stelt om te blijven vernieuwen, zijn we in seizoen 2019-2020 begonnen met klassieke concerten op de zondagmiddag. Ook bieden wij muzikale optredens van buiten de theaterwereld aan.

De stichting heeft ook als doel de sociaal culturele samenhang van de dorpsgemeenschap een extra stimulans te geven. Daarom is er samenwerking gezocht met andere culturele instellingen, verenigingen en orkesten binnen de Oostzaanse gemeenschap. Deze voorstellingen zijn ook opgenomen in het programma.

Organisatie
Stichting Theater de KunstGreep bestaat volledig uit vrijwilligers.

Bestuur
Voorzitter: vacant 
Penningmeester: Luc Theunissen luc@theaterdekunstgreep.nl
Secretaris: Nico Bennemeer nico@theaterdekunstgreep.nl
Algemeen: Ruth de Vries

Programmering
Adriaan Bruin
Paul Nieuwenhuizen (singer/songwriters)
Nico Bennemeer (klassiek)

PR & Communicatie
Ruth de Vries, Ellen Litterie, Inge Stolzenbach, Hans Romein, Mieke Dekker en Pim Beudeker. 
pr@theaterdekunstgreep.nl

Gastheren/vrouwen
Een aantal  vrijwilligers zorgt voor de aankleding van de foyer en de kleedkamers. Bovendien ontvangen zij onze bezoekers en de artiesten:
Ben Mittendorf, Betty Wassenaar, Bert van de Broek, Claudius Sijmons, Eelco Taams, Els Nugter, Hans Romein, Ids Algera, Ineke de Braaf, Inge Stolzenbach, Ingrid Wiersma, Irene Buijs-Pelser, Ismay Vet, Joke van der Blom, Joke van Brug,  Karin van Erning, Marijke de Vries, Marja Brassem, Marja Buijs, Mieke Dekker, Paul Nieuwenhuizen, Wilma Schellekens en Winny Bonte.

Overige vrijwilligers
Aart Ruijter, Caroline Cevat, Hans de Neve

Techniek
Chris Post (coördinatie), Joris Palmboom