Over Theater de KunstGreep

Stichting Theater de KunstGreep
Op 1 december 2006 is in de gemeente Oostzaan het nieuwe multifunctionele gemeentehuis/centrumcomplex ‘De KunstGreep’ opgeleverd. In ‘De KunstGreep’ bevinden zich onder andere het gemeentehuis en een theater.

Theater de KunstGreep is een middelgroot vlakke vloer theater met een capaciteit van 261 vaste zitplaatsen door een uitschuifbare tribune. De stoelen hebben alle een goed zicht op het podium. Onder de 261 zitplaatsen bevinden zich vier rolstoelplaatsen.

In het voorjaar van 2013 is Stichting Theater de KunstGreep opgericht. De stichting heeft de verantwoordelijkheid voor de programmering van professionele theatervoorstellingen op zich genomen. Begin september 2013, na nog geen vier maanden voorbereiden, is een doorstart van Theater de KunstGreep gemaakt.

Programmering 
Stichting Theater de KunstGreep streeft naar een jaarlijks gevarieerd programma voor een breed publiek uit en rondom Oostzaan. Het theater biedt professionele theatervoorstellingen uit vrijwel alle theaterdisciplines. Momenteel bestaat de programmering uit (try-outs van) bekende namen  maar natuurlijk krijgen ook minder bekende artiesten de kans om zich te presenteren aan het publiek van Oostzaan en Omstreken.

Omdat de stichting zich ten doel stelt om te blijven vernieuwen, zijn we in seizoen 2019-2020 begonnen met klassieke concerten op de zondagmiddag. Ook bieden wij muzikale optredens van buiten de theaterwereld aan.

De stichting heeft ook als doel de sociaal culturele samenhang van de dorpsgemeenschap een extra stimulans te geven. Daarom is er samenwerking gezocht met andere culturele instellingen, verenigingen en orkesten binnen de Oostzaanse gemeenschap. Deze voorstellingen zijn ook opgenomen in het programma.

Organisatie
Stichting Theater de KunstGreep bestaat volledig uit vrijwilligers.

Bestuur
Voorzitter: Gert van Essen gert@theaterdekunstgreep.nl                                                                                              Penningmeester: Luc Theunissen luc@theaterdekunstgreep.nl
Secretaris: Albertina Fijn albertina@theaterdekunstgreep.nl                                                                                                          

Programmering
Henk Kuiper
Aanbieders en impresariaten kunnen hun aanbod voor 24-25  sturen naar henk@theaterdekunstgreep.nl

Gastheren/vrouwen
Een aantal  vrijwilligers zorgt voor de aankleding van de foyer en de kleedkamers. Bovendien ontvangen zij onze bezoekers en de artiesten:
Martin Alblas, Ria Bisseling, Ineke de Braaf, Bert van den Broek, Joke van Brug, Irene Buijs, Dinja van de Craats, Elize Degeling, Carry Doeven, Albertina Fijn, Alice Gans, Petra Gans,Marianne de Ket, Peter Lievense, Raven Lust, Renie Majoor, Marja Nederhof, Els Nugter, Monique Rappard, Simone Rep, Mario Schmelzer, Phillip Schrijver, Joke Vermeer, Ismay Vet.

Techniek
Chris Post (coördinatie), Joris Palmboom