Organisatie

Op 1 december 2006 is in de gemeente Oostzaan het nieuwe multifunctionele gemeentehuis/centrumcomplex ‘De KunstGreep’ opgeleverd. In centrumcomplex ‘De KunstGreep’ bevinden zich onder andere het gemeentehuis, het politiebureau, de bibliotheek en een vlakkevloertheater. Theater de KunstGreep heeft een modern middelgroot vlakkevloertheater met een capaciteit van 251 vaste zitplaatsen door een uitschuifbare tribune. De stoelen zijn verspringend opgesteld en hebben allen een goed zicht op het podium. Onder de 251 zitplaatsen bevinden zich vier rolstoelplaatsen.

In het voorjaar van 2013 is Stichting Theater de KunstGreep opgericht. De stichting heeft de verantwoordelijkheid, zowel inhoudelijk als organisatorisch, over de programmering van professionele theatervoorstellingen op zich genomen. Begin september 2013, na nog geen vier maanden voorbereiden, is een doorstart van Theater de KunstGreep gemaakt. Stichting Theater de KunstGreep bestaat volledig uit vrijwilligers. Het bestuur van Stichting Theater de KunstGreep bestaat uit voorzitter Jan Slop, penningmeester Luc Theunissen en secretaris Nico Bennemeer. Naast het bestuur is Hanneke Syrier actief als tweede secretaris en notulist. PR & Communicatie wordt uitgevoerd door Ellen Letterie (offline) en Brigitte Eskes (online). Stichting Theater de KunstGreep heeft hiernaast nog een aantal vrijwilligers die onder andere helpen met de aankleding van de foyer, kleedkamer en ontvangst van de bezoekers. De programmering wordt gedaan door Adriaan Bruin.

Stichting Theater de KunstGreep streeft naar een jaarlijks gevarieerd programma (professionele theatervoorstellingen uit alle theaterdisciplines) voor een breed publiek uit en rondom Oostzaan. Momenteel bestaat de programmering uit (try-outs van) bekende namen als Arie & Silvester, Lenette van Dongen, Daniël Arends, Joke Bruijs en Ellen ten Damme , maar ook aanstormend talent als Herman in een bakje Geitenkwark, Patrick Laureij, Katinka Polderman, Alex Ploeg, Eva Crutzen en Iris Hond, voor wie Stichting Theater de KunstGreep een kweekvijver wil zijn. Omdat de stichting ook als doel heeft de sociaal culturele samenhang van de dorpsgemeenschap een extra stimulans te geven, is er een samenwerking gezocht met andere culturele instellingen, verenigingen en orkesten binnen de Oostzaanse gemeenschap en zijn ook deze voorstellingen opgenomen in het programma.

Bestuur
Voorzitter Jan Slop jan@theaterdekunstgreep.nl
Penningmeester Luc Theunissen luc@theaterdekunstgreep.nl
Secretaris Nico Bennemeer nico@theaterdekunstgreep.nl
2e Secretaris Hanneke Syrier

Programmering
Adriaan Bruin

PR & Communicatie
Ellen Letterie, Ruth de Vries en Inge Stolzenbach pr@theaterdekunstgreep.nl

Onze andere vrijwilligers zijn: Marga Bennemeer, Elly Slop, Marja Buijs, Ids Algera, Joke Klinkspoor, Winny Bonte, Willem van Noorden, Eelco Taams, Jos Molenaar, Hans Romeijn en Ron Heijmans.