Organisatie

Op 1 december 2006 is in de gemeente Oostzaan het nieuwe multifunctionele gemeentehuis/centrumcomplex ‘De KunstGreep’ opgeleverd. In centrumcomplex ‘De KunstGreep’ bevinden zich onder andere het gemeentehuis, het politiebureau, de bibliotheek en een vlakkevloertheater. Theater de KunstGreep heeft een modern middelgroot vlakkevloertheater met een capaciteit van 261 vaste zitplaatsen door een uitschuifbare tribune. De stoelen hebben allen een goed zicht op het podium. Onder de 261 zitplaatsen bevinden zich vier rolstoelplaatsen.

In het voorjaar van 2013 is Stichting Theater de KunstGreep opgericht. De stichting heeft de verantwoordelijkheid, zowel inhoudelijk als organisatorisch, over de programmering van professionele theatervoorstellingen op zich genomen. Begin september 2013, na nog geen vier maanden voorbereiden, is een doorstart van Theater de KunstGreep gemaakt. Stichting Theater de KunstGreep bestaat volledig uit vrijwilligers. Het bestuur van Stichting Theater de KunstGreep bestaat uit voorzitter Jan Slop, penningmeester Luc Theunissen en secretaris Nico Bennemeer. Naast het bestuur is Hanneke Syrier actief als tweede secretaris en notulist. PR & Communicatie wordt uitgevoerd door Ellen Letterie (offline) en Ruth de Vries en Inge Stolzenbach (online). Stichting Theater de KunstGreep heeft hiernaast nog een aantal vrijwilligers die onder andere helpen met de aankleding van de foyer, kleedkamer en ontvangst van de bezoekers. De programmering wordt gedaan door Adriaan Bruin.

Stichting Theater de KunstGreep streeft naar een jaarlijks gevarieerd programma (professionele theatervoorstellingen uit alle theaterdisciplines) voor een breed publiek uit en rondom Oostzaan. Momenteel bestaat de programmering uit (try-outs van) bekende namen als Sara Kroos, Ton Kas, Paul Haenen Roué Verveer, Percossa en Veldhuis & Kemper. Omdat de stichting ook als doel heeft de sociaal culturele samenhang van de dorpsgemeenschap een extra stimulans te geven, is er een samenwerking gezocht met andere culturele instellingen, verenigingen en orkesten binnen de Oostzaanse gemeenschap en zijn ook deze voorstellingen opgenomen in het programma.

Bestuur
Voorzitter: vacant 
Penningmeester: Luc Theunissen luc@theaterdekunstgreep.nl
Secretaris: Nico Bennemeer nico@theaterdekunstgreep.nl
2e Secretaris: Hanneke Syrier

Programmering
Adriaan Bruin

PR & Communicatie
Ellen Letterie, Ruth de Vries, Inge Stolzenbach en Hans Romein pr@theaterdekunstgreep.nl

Onze  vrijwilligers zijn: Ids Algera, Winny Bonte, Marja Buijs, Ron Heijmans, Joke Klinkspoor, Reinder Klunder, Jacqueline Langenburg, Ellen Letterie, Jan Moeijens, Jos Molenaar, Michelle Nep, Rob Nep, Paul Nieuwenhuizen. Willem van Noorden, Hans de Neve, Hans Romein, Aart Ruijter, Elly Slop, Inge Stolzenbach, Eelco Taams, Marijke de Vries, Bert van de Broek, Betty Wassenaar, Claudius Sijmons, Ineke de Braaf en Ruth de Vries.