18 mei 2024 | Tg. Winterberg | De stille kletsmajoor (3+)

Tg. Winterberg | De stille kletsmajoor 3+

Zaterdag 18 mei 2024 | 13.30 uur en 15.30 uur | Jeugd | € 10,00 * exclusief € 1,00 servicekosten

Wat gebeurt er in een verstild land, waar alleen het hoogstnoodzakelijke gezegd mag worden? Hoe kun je vertellen wat je wilt met de woorden die je hebt? En wat zeg je eigenlijk tussen de regels door? Meervoudig Zilveren Krekel-winnaar Marlyn Coetsier maakt met De Stille Kletsmajoor een beeldende voorstelling voor iedereen vanaf 3 jaar over de kracht van woorden. Met een bekroond decor, heel veel poppen, visuele poëzie en humor.

Flo woont in een land waar bijna niet gesproken wordt. In dit land moet je woorden kopen in een fabriek en héél voorzichtig inslikken. Pas dan kun je ze proeven en uitspreken. Mensen zijn dus zuinig op hun woorden. Flo is op zoek naar liefdevolle woorden, voor een heel bijzonder iemand. Maar die zijn kostbaar. Kom kijken naar een vindingrijke wereld die letterlijk is opgebouwd uit letters en woorden, met poppen waar je uren naar kunt turen.

De voorstelling is geïnspireerd op het prentenboek Het land van de grote woordenfabriek van Agnès de Lestrade met illustraties van Valeria Docampo. Na afloop van de voorstelling is dit prentenboek verkrijgbaar.

In de pers

“Visueel is De Stille Kletsmajoor een pareltje en het open en vrolijke spel van Coetsier toont hoe de liefde zowel taal als afkomst overwint.””

Sander Janssens

Theaterkrant

“Het is bijna te veel wat Marlyn Coetsier ons voorschotelt. Laag op laag bouwt ze haar verhaal op, verzorgd en zorgvuldig, soepel schakelend tussen personages en publiek. Altijd soeverein meester van de situatie.””

Juryrapport Zilveren Krekel in de categorie Meest indrukwekkende podiumprestatie 2022

Highlights

Met De Stille Kletsmajoor won Marlyn Coetsier in 2022 de Zilveren Krekel in de categorie meest indrukwekkende podiumprestatie.

Marlyn Coetsier bespeelt eveneens poppen in tv-programma’s als De Boterhamshow, Klokhuis en Woezel & Pip – allemaal vriendjes.

Van de makers van Meneertje Meer (winnaar Zilveren Krekel 2018) en In de kelder staat een huis (winnaar Zilveren Krekel 2019).

Geschikt voor doven en slechthorenden.