28 maart 2025 | Joke Tjalsma en Paul R. Kooij

Joke Tjalsma en Paul R. Kooij | Avond

Vrijdag 28 maart 2025 | 20.30 uur | Toneel | € 21,00 * prijs inclusief drankje, exclusief € 1,00 ticketingkosten

We willen allemaal het mooiste levenseinde voor onze ouders. Daar hebben we veel voor over, maar lukt het ons? Over de dilemma’s rond mantelzorg en voltooid leven maakten topregisseur Jos Thie en gerenommeerd schrijver Bouke Oldenhof een paar jaar geleden in Friesland een bijzondere theatervoorstelling. Ruim 12.000 mensen bezochten toen ‘Avond’, dat nu met Joke Tjalsma en Paul R. Kooij in heel Nederland te zien zal zijn. Het is een hartverwarmende tragikomedie over vier mensen vol liefde en onderlinge verbondenheid. Maak kennis met Anneke, die op latere leeftijd in Theo een nieuwe liefde in haar leven heeft gevonden. Samen proberen ze Annekes vader en moeder een waardige laatste levensfase te laten beleven. Maar Daniël en Wimmy hechten aan hun autonomie en hun levenslange band: zij kiezen ervoor samen afscheid te nemen van hun voltooide leven.

De pers over ‘Avond’:

Theaterkrant: “Een staaltje hogeschool acteren. Razendknap.”

Leeuwarder Courant: “Joke Tjalsma ís Anneke, en ís haar oude moeder. Wat een fantastische prestatie van deze actrice. Een en al oog voor detail. Om haar alleen al te zien spelen zou je er naar toe gaan. Je gelooft en vertrouwt haar vanaf het allereerste moment en dat gevoel laat je ook niet meer los.”

Friesch Dagblad: “Het is gelukt een zwaarmoedig onderwerp als vrijwillig levenseinde zo licht als een veer in te kleuren.”